Eple og kanelmuffins / Apple cinnamon muffins

eplekanel

Ifølge testpanelet er dette de beste muffinsene som er laget her i huset. Ekstra heldig for dem da, at vi ikke smurte formen godt nok, så de fleste ble testmateriale siden de ble litt ødelagt. Hvis du istedenfor bruker papirformer kan du bake de perfekte eple og kanelmuffins.

Røre
150 g smør
200 gram sukker
2 toppa ss brunt sukker
200 g mel
1 ts bakepulver
3 egg

Fyll
2 epler

På toppen
50 g smør
6 toppa ss havregryn
6 toppa ss hakkede mandler
4 toppa ss sukker
1 ts kanel

Vi anbefaler papirformer (store) til disse da de var litt vanskelig å få dem hele ut av teflonformene.

Begynn med å skrelle eplene og skjære dem i biter. Kok dem i såvidt litt vann til de er møre. Hell evt. av vannet og mos eplene. Har du stavmikser anbefaler vi den.

Sett ovnen på 180 celcius.

Visp smør og sukker hvitt (ok, lysebrunt da, siden det er brunt sukker i) Ta oppi eggene. Sikt oppi mel og bakepulver som du har blandet sammen.

Fyll formene halveis med røra. Ta en stor teskje eplemos og liksom grav den litt nedi hver muffin. Fordel resten av røra oppå eplemosen igjen. Prøv å ikke røre det sammen. Ikke fyll formene mer enn ca 3/4 fulle.

Så smelter du smøret til toppingen, og rører i havregryn og hakkede mandler, sukker og kanel. Fordel dette på toppen av muffinsene. Stek i drøye 25 minutter.

We´ve been trying to write a blurb about these, but you really just have to try them. They are sooo good.

Batter
150 gram butter
200 gram sugar
2 toppa tbs brown sugar
200 g flour
1 teaspoon baking soda
3 eggs

Filling
2 apples

Topping
50 g butter
6 large tbs oats
6 large tbs chopped almonds
4 large tbs sugar
1 teaspoon cinnamon

We´d recommens using paper pans as they stuck a little to the tray.

Peel the apples and dice them. Put in a pan with a little water and cook until tender. Drain and puré.

Preheat oven to 180 celcius.

Combine butter and sugar and mix until creamy. Andd the eggs one by one while mixing. Sift in flour/baking soda.

Spoon a little of the batter into the pans. Then put apple pure in, try to dig a little hole while you spoon it in. Then add the rest of the batter. Try not to mix it. About 3/4 full pans will be good.

Topping:

Melt the butter. Stir in oats, chopped almonds, sugar and cinnamon. Sprinkle on top and bake for 25 minutes.