Fastelavnsmuffins / Mardi gras cupcakes

fastelaven1

Til fastelavn må det også kremfyllt godis på bordet. Vi har laget en oppskrift på fyllte fastelavnsmuffins som vi syns du skal prøve!

Vi lager våre muffins med vaniljekrem, da det går bedre i ovnen enn vanlig krem. (Og så smaker det bedre – vinn vinn) Det var litt vanskelig å få nok krem inn i muffinsen, ikke vær redd for om det tyter litt ut oppå, det blir godt uansett!

Du trenger
3 egg
100 gram smeltet smør
1 dl.melk

1,5 dl. Sukker
3 ts bakepulver
4 dl siktet hvetemel

Vaniljekrem – vi bruker en pakke fra butikken.
marsipanbiter – det hører nemlig med til fastelavn.

In Norway we make buns filled with cream for Mardi Gras. But as buns take forwever, we´ve made a muffin instead;)

Batter
3 eggs
100 g melted butter
100 ml milk

150 ml sugar
3 ts baking powder
400 ml flour

Custard
Marzipan

fastelaven2

Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader. Bland alt det våte i en bolle, og alt det tørre i en annen. Så rører du innholdet i de to bollene forsiktig sammen. Ikke bruk miksmasteren, da blir muffinsene seige.

Fyll formene nesten fulle. Vi bruker store former. Så tar du vaniljekrem i en kremsprøyte og spruter inn i muffinesene. Dytt en liten marsipanbit inn til slutt. Stek i 15-20 minutter. Dryss melis over før servering for den rette fastelavnslooken.

How to do it
Preheat oven to 440 degrees. Mix all the wet ingredients in a bowl, and the dry in another. Stir gently together by hand.

Fill the paper cups almost full. Use an icing set to place the ustard in side the muffin. Push a small piece of marzipan into the hole to finish it off;)

Sprinkle with powdered sugar before serving.