Kokos og lime-muffins

kokosnottlime

Den kokos og lime-muffinsen skulle liksom være litt asia-inspirert, men føltes mer som å spise en muffins med en kokosbolle på toppen. Godt, mao.

Kakemuffins som er kjempegode til kaffen eller som kveldskos.

Deig
200 g smør
2 dl sukker
2 dl. revet kokos
4 stk. egg
200 g kremost naturell
Skallet av en lime (revet)

4 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver

Deigen er nok til 12 store muffins.

Sett ovnen på 180 grader. Hvis du har varmluft kan du ta den lavere, kanskje 150. Bland alt utenom mel/bakepulver og kjør det i miksmasteren til det er en lys fin krem. Sikt melet sammen med bakepulveret og ta det i litt og litt. Fordel deigen i muffinsformene.

Stek i drøye 25 minutter.

Kokosbollekremtopping
1 dl. sukker
1/2 dl. vann
litt mer sukker
To eggehviter
Litt lime-saft
1 teskje vaniljesukker

Kok opp vann + 1 dl. sukker og rør om i blandt. La det småkoke mens du visper eggehvitene, litt mer sukker, limesaft og vaniljesukker. Visp til det er ganske stivt. Hell sukkervannet rolig ned langs kanten på vispebollen. Rydd kjøkkenet og sett på kaffen mens miksmastern står og visper. Toppingen skal skikkelig stiv (5 – 10 minutter)

Nå kan du lage noen skikkelige toppingtårn på muffinsene. Strø litt kokos over til slutt.