Magasinet-muffins / Sunday muffins

magasinetmuffins_main
Søndagsdagbaldet har vært hjemme hos oss. Litt skummelt, men veldig morsomt å få være med på! De har laget et “På hjemmebane” reportasje, så har du lyst til å kikke inn i huset til Pickles-Anna, så kan du jo ta en titt i søndagens avis. Uansett, vi lagde noen muffins i anledningen besøket, med både sjokolade, pistasj og appelsin. Kos deg med Magasinet-muffins i helga!

One of the major Norwagian newspaper has visited Pickles-Anna´s home to do a story about it. A bit scary, but super nice too;) We made some chocolate muffins specially for the paper, with chocolate, pistachios and range, yummy! Enjoy some Sunday muffins with Daglbladet this Sunday!

Siden vi fikk storslått besøk av Søndagsdagbladet, måtte vi flotte oss litt med noen mørke herligheter av noen muffins. Med et hint av appelsin og pistasje glir denne muffinsen rett inn i årstiden!

Røre

3 egg

1 dl brunt sukker

1 1/2 dl hvitt sukker

1 ts vaniljesukker

5 dl mel

1-2 ts bakepulver

2 ss kakao

2 plater hakket kokesjokolade eller ektra mørk sjokolade

Revet skall av 1/2 appelsin

Pressa saft av en appelsin

2 dl vaniljeyoghurt eller vaniljekesam

1 dl olje

1 neve hakkede pistasjnøtter

Sett ovnen på 200 grader.
Bland egg og sukker såvidt. Bland de tørre og de våte ingrediensene for seg, la sjokoladebitene og nøttene vente. Bland vekselsvis. Miks inn nøttene og sjokoladen til sist. Ha i former og stek i 15 minutter. Muffinsene skal gjerne bli litt fondant-aktige i midten, og kan derfor synke litt sammen på midten etter steking.

As we had some special visitors from a major Norwegian newspaper, we made some super nice chocolate muffins for them. Yummy! With a hint of orange and pstachio these are perfect for the season.

Batter

3 eggs

100 ml brown sugar

150 ml white sugar

1 ts vanilla sugar

500 ml flour

1-2 ts baking soda

2 tb cocoa

200 g chocolate chips

Grated zest from 1/2 orange

Juice from 1 orange

200 ml vanilla yoghurt

100 ml sunflower oil

1/2 cup chopped pistachios

Heat the oven to 200 degrees Celsius.
Mix egg and sugar quickly. Mix the wet and the dry ingredients in two bowls. Mix into the batter. Put the nuts and the chocolate in at the end.

Bake for 15 minutes.