Marsipanlokkmuffins

marsipanlokk

Marispanlokkake er en påsketradisjon hos oss, men i år blir det nok denne varianten som kommer til å overta. Påske, bursdag eller lørdagskos, disse muffinsene er uansett fantastiske! Marsipanlokkmuffinsene er ferdig fylt når de kommer ut av ovnene, så du kan konsentrere deg om å pynte dem riktig så fint, hvis du vil da.

Røra kan gjerne halveres, men siden vi akkurat hadde laget en haug påaskeegg, passet det bra med en real muffinsdose.

Røre
6 egg
200 gram smeltet smør
2 dl melk

3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
8 dl siktet hvetemel

Sett ovnen på 225 grader.

Bland de våte ingrediensene sammen i en bolle og de tørre i en annen. Rør det tørre og det våte sammen til det er blandet, men ikke mer, da blir muffinsene seige.

marsipanlokk1

Fyll
1 pakke vaniljekrem
1 boks vaniljekesam
1 plate hakket kokesjokolade
1 banan i små biter
Jordbærsyltetøy

marsipanlokk2

Slik gjør du det
Bland vaniljekremen og kesamen sammen, sett 1/3 av kremen til side. Ha i den hakkede sjokoladen i de resterende 2/3 delene og rør sammen.
Bruk store amerikanske muffinsformer.
Legg en spiseskje røre i formen, så en spiseskje vaniljesjokoladekremblanding. Legg i en spiseskje røre til, etterfulgt av litt syltetøy og bananbiter. Avslutt med en spiseskje røre.
Våre muffinsformer ble ca 3/4 dels fylt opp. Se bilder av hvordan vi gjorde det.

marsipanlokk3

Stek i ca 20 minutter, eller til muffinsene har fått en fin gyllen farge. Bruk en kakepinne hvis du er usikker.

marsipanlokk4

Pynt
Marsipan
Gul og rød konditorfarge.
Vi brukte rød fra butikken og gulerotfarge fra Panduro.

Stikk små hull i marsipanen og drypp konditorfarge nedi. Kna marsipanen til den har fått en jevn farge. Bruk gjerne hansker.

Lag en pølse av hver farge med en diameter på 4-5 cm. Skjær biter av pølsen på ca 1 cm og kjevl ut. Vi bruker plast både over og under marsipanen når vi kjevler. Prøv å kjevle ut en runding.

Legg et tynt lag med vaniljekremblanding du satte til siden på toppen av hver muffins før du legger opp det utkjevlede marsipanlokket over. Bruk en skarp kniv og skjær av restene med marispan som stikker utover formene. Stikk gjerne ut marsipan med små pepperkakeformer eller noe annet som egner seg og legg oppå. Vi synes det ble fint å bruke en annen farge til pynt.