Püsli

pusli

Nå som påsken er over er du også sikkert helt utrolig lei av egg til frokost. Vi pyntet opp et stort glass og fylte det med hjemmelaget müsli for et sunt og godt alternativ.

Easter has passed and its time for a healthy alternative to all those eggs. We decorated a big jar and filled it with tasty homemade müsli.

Dette blir en stor posjon, men du trenger absolutt ikke følge oppskriften. Ta det du har av korn, nøtter og tørket frukt, det kan ikke bli mislykket. Vi bruker:

Det tørre
300 g lettkokte havregryn (vanlige)
300 g store havregryn (fordi de ser så fine ut i blandingen, de smaker vel det samme som vanlige)
100 g sesamfrø
100 g solsikkefrø
100 g linfrø
150 g havrekli
150 g walnøtter
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt

Det våte
1 dl. mais eller rapsolje (eller en annen mild olje)
2 stoooore skjeer honning

Resten
150 g Bananchips
250 g Rosiner

Sett ovnen på 175 grader. Putt det tørre i en langpanne slik:

This is a huge batch, but you really dont need to follow the recipe. Use whatever you got of seeds, nuts and dried fruits.

The dry
300 g porridge oats
300 g large rolled oats (because of their good looks, they probably taste the same as the porridge ones)
100 g sesame seeds
100 g sunflower seeds
100 g flax seeds
150 g oatbran
150 g walnuts
2 ts vanilla sugar
1/2 ts salt

The wet
1 dl. corn or rape seed oil (or other mild oil)
2 really large table spoons of honey (like 5 or 6 if it is liquid)

Also
150 g dried banana chips
250 g raisins

Preheat oven to 175 C. Mix the dry ingredients in a pan:

pusli1

Så varmer du oljen og honningen litt i en gryte så honningen blir flytende. Ikke koke, da blir honningen til skum. Hell blandingen over det tørre og rør godt sammen. Stek i 25 – 30 minutter. Vi pleier å røre godt om en tre-fire ganger i løpet av steketiden. Blandingen skal bli lett gylden. Ta den ut og la den stå til den er kald. Så putter du oppi bananchips og rosiner. Sy et fint trekk til lokket eller lim stoff rett på slik. Rør rundt og fyll den på glasset. Oppskriften er nok til to store glass.

Heat the oil and honey just to melt the honey. Do NOT bring to a boil. Mix the honey oil with the dry and stir well. Roast for 25 – 30 minutes. Stir occasionally during the roasting. You want the müsli slightly golden brown. Let cool in pan and add banana chips and raisins when cold. Sew a nice coat for the top or just glue fabric on it like we did. Mix well and fill your glass. Makes to large glasses.

pusli2