Pickles Remix VOL 2

Fire nye strikkedesignere har tatt utfordringen med å tolke ett av våre design fra de siste 10 årene. Pickles Remix er en feiring av vårt jubileum, og denne gangen er det Strikkelisa, Julia Embrå, Birger Berge og Elisabeth Kvalvåg som har stått for remiksen.

Strikkelisa har strikket et fantastisk sjal basert på Frøken Seiler-serien.

Strikkelisa
Elisabeth Steenks
Instagram: @_strikkelisa_
Facebok: Strikkelisa 
Ravelry: Strikkelisa Design
Nettside: www.strikkelisa.no og https://www.ravelry.com/designers/strikkelisa-2

Dett forteller Elisabeth om seg selv og prosessen:
Jeg har strikket siden barnehagealder, begynte å strikkeblogge i 2008 og publiserte min første gratisoppskrift på Ravelry i 2011. Etter det rullet ballen fort og fra og med våren 2016 har jeg levd av å være strikkedesigner, noe jeg synes er kjempegøy!

Som pedagog har jeg mye erfaring med formidling og hvordan vi lærer nye ting, så dette er noe jeg hele tiden har i bakhodet når jeg utformer strikkeoppskriftene mine.  Jeg liker å strikke nyskapende og unike plagg som man ikke nødvendigvis kunne kjøpt i en vanlig kjedebutikk.  

Ett av de første Pickles-designene som jeg la merke til var Frøken seilergenseren som kom for nesten 7 år siden. Den var så nyskapende og kul. Å strikke striper med garn som både hadde en kontrastfarge og var laget av kontrastfiber er jo så virkningsfullt. Derfor var jeg ikke i tvil når Pickles-damene spurte om jeg ville bidra med et Remix-design, det måtte bli et Frøkenseilersjal! 

Sjalet er strikket i originalgarnet fra genseren, Pickles Merino Tweed, som er ubehandlet og akkurat så deilig mykt og ullete som jeg liker det. I tillegg er det striper i den mykeste Silk Mohair som er perfekt for sjalstrikk. 

Jeg håper dere liker sjalet like godt som jeg gjør!

Oppskriften finner du her

Birger Berge har valgt seg Vinterseiler-serien, og skapt et interessant mønster i stripene.

Birger Berge
@birgerberge

Hvor lenge har du drevet med strikkedesign?
Eg har strikka heile livet. Strikkedesign byrja eg for alvor med i 2016 då eg sendte inn ein idé til ei kofte til Bladet Garn. Då designa eg Åklekofta som også er i den nyutgivne boka mi “Moderne tradisjonsstrikk.” Det å byrje med strikkedesign var ein gradvis prosess der eg først byrja å “forbetre” oppskrifter eg strikka på, til eg fann ut at dette kunne eg jo like gjerne prøve meg på sjølv. Det er veldig morro, men eg har ofte ønskja at eg høyrde meir på mattelæraren som sa at; “Dette får du bruk for ein dag”. 

Beskriv din virksomhet litt kort.
Eg er glad i mønsterstrikk, og aller helst tynt garn og pinnar då det gir så stort rom for detaljar. For meg er det viktig å skape samanheng i mønster, slik at det ikkje ser ut som ei bord er slengt inn her og der. Heilskap og harmoni er viktig for meg når eg lagar eit plagg. Ofte byrjar prosessen med å tenke på eit overflatemønster, og eg testar det ofte ut med å strikke ei lue først. Det fine med den er at du kan nytte lua som ein prøvelapp for eit større design, og slepp å strikke ein eigentleg prøvelapp. 

Hvilket design har du valgt?
Eg valgte Vinterseglergenser. Eg syns at garnet og designet var fint. Verkeleg heilt basic raglan som det er morosamt å strikke. 

Skriv litt om din prosess
Eg ønskja å vidareføre stripene i designet, men på min måte. Difor laga eg “åklestriper”, der ei breiare markerer brystet, medan det er fleire striper nedover i eit litt enklare design. Eg valgte også å ha striper på ermane, då eg syns at dette får designet til å henge saman på ein fin måte. I dette tilfellet strikka eg faktisk ein prøvelapp. Det var viktig for meg å sjå korleis dei valgte fargane såg ut saman, spesielt med tanka på at Tweedy garnet har mange fargespettar i seg. Eg var litt i tvil om at det kom til å gjere seg godt i mønsterstrikk, men eg syns at det gikk veldig fint med dei valgte fargane. Fargespelet i garnet gir eit flott uttrykk som løfter mønsterstrikken eit hakk. Sjølve strikkinga av modellen gikk veldig fort, veldig morosamt å strikke med tjukkare pinnar enn det eg vanlegvis gjer.

Oppskriften finner du her

Elisbath Kvalvåg har brukt Smådottesett som inspirasjon og laget både en nydelig jakke og en kul genser.
Jakke av Elisabeth Kvalvåg.

Elisabeth Kvalvåg
@elisabethkvalvaag
Selger alle oppskriftene sine på Ravelry.

Elisabeth om prosessen:
Jeg har drevet med strikkedesign siden tredjemann ble født for 3,5 år siden. Før dette strikket jeg mye fristrikk men var rett og slett ikke klar over at det fantes noe som strikkeinsta, da jeg aldri har vært særlig aktiv på sosiale medier. Jeg elsker variasjon og strikker og designer både tidkrevende mønsterstrikk på tynne pinner og enkle plagg på tykke pinner. Jeg har gjerne flere prosjekter på gang samtidig, både noen som krever full konsentrasjon og noen som ikke krever noe som helst hjerneaktivitet. Da jeg er i full jobb som sykehuslege blir strikkedesign et hobbyprosjekt som jeg bare kan prioritere innimellom, men jeg synes det er fryktelig morsomt og det gir meg energi når jeg får det til.

Pickles sitt fine smådottesett la jeg merke til umiddelbart da det kom ut og jeg tenkte at jeg trenger noe sånt selv! Så da passet det perfekt å remixe genseren derfra til genser og jakke til meg selv, med litt tykkere pinner. Dotter er i vinden for tiden og jeg likte uttrykket med mange små dotter som dekor på ermene. På jakken brukte jeg Pickles Bling på vrangbordene for et friskt og lekent utrykk. Ermene er strikket litt vide og avsluttes like etter albuen. Man kan selvsagt strikke ermene lengre, det blir sikkert også fint! Etter at jeg hadde strikket jakken var jeg gira på mer og strikket derfor en genser også. Begge strikkes ovenfra og ned som er min favoritt når det kommer til egostrikk. Det er alltid gøy å prøve plagget på når man har delt av til ermer! Oppskrift på genser og jakke er satt sammen og fikk navnet Mors smådottesett.

Ønsker du ikke å bruke bomull kan Pickles Mjuk Merino være et finta alternativ.

Oppskriften finner du her

Julie Embrå
@embrajulie
Lager strikkemønster sammen med sin mamma – www.embraknit.no

Hvor lenge har du drevet med strikkedesign?
Det er 4 år siden jeg begynte å strikke. Siden da har jeg hatt en bratt læringskurve. Heldigvis har jeg en særdeles kyndig strikkemamma som læremester. 

Beskriv din virksomhet litt kort: 
Embraknit er et fargerikt strikkekonsept som består av mamma og meg. I disse dager har vi gitt ut vår egen strikkebok bestående av egenkomponerte strikkeplagg – så stas! 

Hvilket design har du valgt?
Jeg hadde vanskeligheter med å bestemme meg for hva jeg skulle strikke da dere har laget så utrolig mye fint! Etter litt frem og tilbake bestemt jeg meg for å lage en tolkning av den klassiske koften til herre. Den inspirerer meg! 

Skriv litt om din prosess: 
Da jeg startet med prosjektet hadde jeg sånn høvelig sett for meg hvordan jakken skulle være: kort jakke med trykknapper. Det er ikke uvanlig at min første tanke endrer seg etterhvert som prosjektet tar form. Dette skjedde også denne gang! Jeg gikk fra en jakke med stolper og trykknapper til en jakke uten stolper og trykknapper, men med frynser! Resultat ble perfekt! ??