Nistemuffins / Forest muffins

nistemuffins_mainSom før nevnt – den norske sommeren er ikke spesielt egnet for strandliv og late dager. Hva annet er det å gjøre enn å kose seg mest mulig med god mat? Siden trøstespising ikke er så lurt tar vi hvertfall med oss maten ut på tur. Slik blir det litt morsomt for de små også. Lei av sommern som aldri kommer? Trøstespis noen gode nistemuffins!

As mentioned before the Norwegian summer is not made for lazy days at the beach this year. So what is a girl to do? Eat as much good food as she possibly can. Since comfort eating is not very healthy we are taking the food out into the forest. That at least gives us some exercise and some fun for the kids too! Bad weather? Treat yourself to some forest muffins.

Disse muffinsene egner seg godt som turmat, gjerne oppdelt med litt spekeskinke inni. Har du ikke alle meltypene er det ikke nøye, bare bruk ca samme mengde av det du har.


Det tørre:


50 g sammalt hvete grovmalt

50 g sammalt hvete finmalt

100 g siktet rugmel

200 g siktet hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ts paprikapulver

1 ts oregano

Det våte:

3 egg

1 1/2 dl olivenolje eller annen matolje

1 1/2 dl lettmelk

200 g cheddarost

Spekeskinke (kan sløyfes)

Sett ovnen på 200 grader. Bland det tørre i en bolle og det våte i en annen. Skjær mesteparten av cheddarosten i terninger, men spar litt som du river. Bland alt sammen forsiktig. Ha deigen i muffinsformer (12 store) og strø revet cheddar oppå. Stek i 15 minutter. Ha gjerne litt spekeskinke i som pålegg etter at muffinsen er kald. Pynt med frisk oregano og server med blåbærsaft!

These muffins goes great with fresh air – we took them out into the forest! If you don´t have all the different types of flour, just use approximatly the same weight in what you have. Fill them with spekeskinke after they have cooled off.

The dry:

100 g whole wheat flour

100 g rye flour

200 g white wheat flour

2 teaspoons baking soda

1/2 teaspoon salt

1 teaspoon paprikapowder

1 teaspoon oregano

The wet:

3 eggs

3/4 cup oliveoil or rape seed oil

3/4 cup low fat milk

200 g cheddar cheese

Spekeskinke (Optional)

Preheat owen to 400 fahrenheit. Mix the dry ingredients in one bowl and the wet in another. Cut most of the cheddar cheese into small cubes, but save a little and grate it. Mix everything lighthanded. Fill your muffin cups (12 large) and sprinkle with the grated cheddar. Bake for 15 minutes. Garnish with fresh oregano and serve with blueberry juice.