Ripsoverraskelse/ Red currant surprise

ripsmuffins_mainVi lagde ripsmuffins i fjor også, men de ble liksom litt deigete. I år har vi derfor perfeksjonert oppskriften, og bakt inn en overraskelse- som ikke overraskende er – ja nettopp, ripsen. Ripsoverraskelse altså.

We made some muffins with red currants last year too, but wanted to perfect them this year. We made them with a surprise, which not surprisingly was, you guessed it, the red currants. Red currant surprise;)

Vi lagde ripsmuffins i fjor også, men de ble liksom litt deigete. I år har vi derfor perfeksjonert oppskriften, og bakt inn en overraskelse- som ikke overraskende er – ja nettopp, ripsen.


Røre, 8 muffins


1 egg

1 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 dl melk

1 dl rapsolje

1 dæsj salt

Fyll

1 dl vaniljekrem

1/2 dl rips

Sett ovenen på 200 grader.

Bland røren raskt sammen. Vend ripsen forsiktig inn i vaniljekremen.

Fyll muffinsformene 1/4 fulle, ha i en god spiseskje vaniljekrem/rips, og dekk til med røre.

Stek i ca 20 minutter.

Pynt gjerne med litt melis og rips!

We made some muffins with red currants last year too, but wanted to perfect them this year. We made them with a surprise, which not surprisingly was, you guessed it, the red currants.

Batter, 8 muffins

1 egg

100 ml sugar

300 ml flour

2 ts baking powder

1 ts vanilla sugar

100 ml milk

100 ml oil

a hint of salt

Filling

100 ml custard

50 ml red currants

Put the oven on 200 degrees Celsius.

Line a tray with paper bake cups.

Mix the batter. Stir the red currants carefully into the custard.

Fill the paper cups 1/4 with batter. Add a full tablespoon of custard/red currants. Cover the custard with the rest of the batter.

Bake for about 20 minutes.